Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Forum: Hva skjer?

Her kan du lese om ting som skjer innen Vestfold-litteratruen, og litt annet:-)

Vi har flyttet til www.litteraturivestfold.com Velkommen!

Du finner oss heretter på www.litteraturivestfold.com

Tirsdag er vi tilbake fra ferie. Og på flyttefot! Flytt gjerne med!

Etter en kanskje i overkant lang sommerferie er vi tirsdag 27. august tilbake på plass.
Med nytt innhold, ny og enklere nettside og veldig mye spennende stoff!

I løpet av sommeren er det kommet mange nye bøker, Jørn Lier Horst, Karin Fossum, Frode Eie Larsen, Harald Rosenløw Eeg… Og mange, mange fler.
Nye bøker blir utgitt hver eneste dag, forfatterarrangementene florerer, det blir konkurranser og bokpremier, forfatterintervjuer og spennende bokstoff.

Jeg lover:
Vi har mye godt stoff å dele med dere!

Så følg med, på tirsdag skal det meste være på plass!
Du finner vår nye side på www.litteraturivestfold.com

Vellykket Litteraturfestival i Stavern

Stavern Litteratrufestival ble arrangert for første gang helgen 29-30 juni, med fire store navn på plakaten. Jørn Lier Horst, Hans Olav Lahlum, Jon Michelet og sist, men definitivt ikke minst, Jo Nesbø.

Lahlum var førstemann ut, og trakk cirka femti besøkende til sin ”Detektivtime” på Gule Galleriet fredag, som ble etterfulgt av quiz, selvfølgelig med spørsmål fra krimmens univers.

Les mer…

Hubro Litteraturhus i Sandefjord arrangerer loppemarked før de stenger dørene

Driverne av Hubro Litteraturhus i Sandefjord er begge hardt rammet av sykdom. Derfor stenger de nå dørene for godt, og vi har mottatt denne meldingen:

Loppemarked på Hubro fredag!

Hubro flyr videre fra Sandefjord, men på fredag arrangerer den store fuglen et stort loppemarked i lokalene på Kurbadet. Det meste som hører til et kulturhus og en kulturcafe er på salgslisten, og billig er det. Samtidig inviterer Hubro alle musikere og kunstnere til å delta med sin kunst.

- Ja, vi starter det hele på tidlig ettermiddag fredag og håper at mange av de gamle, faste gjestene våre kommer for å si farvel til oss, sier Ragnar Aamodt, halvparten av grunderne bak Hubro Litteraturhus. Han poengterer at gjester som har skrevet seg inn i gjesteboken får ekstra rabatt.

Les mer…

Boksalg på Larvik bibliotek

Velkommen til årets boksalg på Larvik bibliotek torsdag 11. juli kl. 12.00 – 19.00.
Kom og gjør et bokkupp!

Posesalg fra kl. 17.00 – fyll en pose for 50,- kr.

Har du bilder fra "Gamle Larvik"? Vinn gavekort hos Farris Bad!

Hvis du sitte rmed bilder fra tidligere tider i Larvik, så kan det ønne seg å dele dem med LIV Forlag akkurat nå. I forbindelse med boken ”Du vet du er fra Larvik når…” som har planlagt utgivelse til høsten, ønsker de seg Larviks-bilder, helst fra svunne tider. Både bygninger, mennesker og hendelser er interessante.. På coveret til boken skal de ha fem – sju bilder fra Larvik, fra litt svunne tider. I tillegg vil det også bli noen bilder inne i boka.

Alle bilder som blir plukket ut vil bli premiert!

Sju hovedvinnerne får gavekort på inngang for to stk til spa-avdelingen hos Farris Bad verdi kr. 1.190,-, samt valgfrie bøker fra Liv forlag for totalt kr. 1.000,-


Alle som får bilder inne i boka, får bøker fra LIV forlag for kr. 500,-, i tillegg til et eks. av "Du vet du er fra Larvik når… " når den kommer ut.


Premiene vil bli delt ut under boklanseringen som vil foregå på Larvik Museum i oktober.


Hva og hvem er mest typisk for byen vår? Gamle Petter Wessel? En eller flere av byens originaler? Bøkekroa? Gamle eller Nye Farris bad? Tollerodden? En av byens gamle butikker eller bygninger? Bølgen? Eller noe helt annet?


Sitter du på bilder du kunne tenke deg å dele, så send dem på mail til post@livforlag.no. Skriv fotoLarvik i emnefeltet.


Facebooksiden “Du vet du er fra Larvik når….”, har langt over 5000 medlemmer,og det blir lagt inn nye og spennende bidrag hver eneste dag.

Besøk gjerne facebooksiden “du vet du er fra Larvik når…” for mer informasjon.

Macho litteraturfestival i Stavern

Helgen 28 – 30 juni blir det for første gang arrangert Litteraturfestival i sommerbyen Stavern. Fire av Norges mest kjente mannlige forfattere er invitert, og for elskere av litteratur, krim og sjø vil det garantert bli en hyggelig helg. Det blir bokbad, quiz, konsert og mye mer. Og blir det vellykket og besøket bra, så blir det kanskje en årlig tradisjon?

PROGRAM:

Les mer…

Boklansering på Midtåsen i Sandefjord

Kristin Remøe fra Sandefjord er utdannet diplomøkonom og jobber til daglig i IT-bransjen som Personal- og Markedssjef.
Nå debuterer hun også som forfatter, med novellesamlingen «Kjærlighetssmykket.

Boken lanseres torsdag 27.06. kl. 19.00 på Midtåsen i Sandefjord. Der blir det både musikalske innslag, bokbad, høytlesning fra den ferske boken og mulighet til å kjøpe med seg sommerlektyren hjem til lanseringspris.

Vi har tatt noen ord med debutanten:

Les mer…

God sommer!

Da er det juli, sommermåneden franfor noen, med forhåpentligvis strålende vær, stille hav, reker, hvitvin, pocketboklesing, romantikk og alt annet som bringer den virkelig gode sommerfølelsen vi alle drømmer om. Med andre ord: Når er det tid for sommerferie :-)

Litteraturivestfold ønsker dere alle en strålende sommer. Så sees vi igjen, solbrune og uthvilte, i slutten av august!

Krimnovellekonkurranse

I vår ga LIV Forlag ut krimnovellesamlingen «Årets krim 2013 – Døden ved Verdens Ende». Den inneholder tretten noveller skrevet av noen av Norges beste krimforfattere, samt de fem novellene som vant fjorårets store krimnovellekonkurranse. Nå ønsker de dine bidrag til neste års antologi!

Informasjon fra forlaget:

Neste år kommer «Årets krim 2014 – Døden på Slottsfjellet». Der ønsker vi DITT bidrag!

Skriver du krim og ønsker å bli med i en bok med noen av norges beste krimforfattere? Vinne 10.000 kroner og heder og ære? Skriv og send inn!

PREMIER:

Førstepremie: Kr. 10.000,-

2-5 premie: Gavekort pålydende kr. 1.000,- på smykker fra The Silver Lining

Les mer…

Skrivekurs i Stavern

For deg som tar skrivingen på alvor, kan kurset “Tekst med kvalitet” som foregår 23-25 august på Brunvall gård ved Stavern være en god ide. Og selv om de er en stund til høsten, kan det være lurt å melde seg på allerede nå.

Litt om kurset
En skjønnlitterær tekst, kanskje et helt manus, som skal formidle et tema, en story, en opplevelse, må kommunisere godt uansett sjanger og det må utvikles en “kunstnerisk kvalitet”.
Kurset vil bevisstgjøre deltakerne på hvor i skriveprosessen de befinner seg. og hva som kan gjøres videre med en tekst. Vi vil trene på de viktigste måtene å anlegge og skjerpe tekster på, slik at deltakerne kan bruke verktøyet på sine egne skriveprodukter.

Deltakernes tekster kan være i alle sjangre og på alle trinn av uferdighet.

For mer informasjon, kontakt skrivelærere / kursarrangører: Liselotte Steinwender på tlf. 97091877 eller Asbjørn Ekenes på tlf.90930868

Boksalg på Stokke bibliotek!

I forbindelse med Stokkedagen 15. juni, blir det boksalg på biblioteket. Boksalget foregår i bibliotekets åpningstid: 10 – 14.

De selger skjønn- og faglitteratur både for barn, ungdom og voksne. Også tegneserier og tidsskrifter selges.