Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Vellykket Litteraturfestival i Stavern

Stavern Litteratrufestival ble arrangert for første gang helgen 29-30 juni, med fire store navn på plakaten. Jørn Lier Horst, Hans Olav Lahlum, Jon Michelet og sist, men definitivt ikke minst, Jo Nesbø.

Lahlum var førstemann ut, og trakk cirka femti besøkende til sin ”Detektivtime” på Gule Galleriet fredag, som ble etterfulgt av quiz, selvfølgelig med spørsmål fra krimmens univers.

Lørdag startet med øs pøs regnevær, barnekrim og barneteater, før festivalgjengerne fikk tilbud om en busstur i William Wistings hjulspor, med Jørn Lier Horst som lokalguide. Til tross for det heller fuktige været, var tilbudet var så populært at det måtte settes opp ekstrabuss. Det er tydelig mange som er nysgjerrige både på Wisting og skaperen hans.

Bussturen var deretter fulgt at et mer tradisjonelt bokbad på Gule Galleriet, med Jørn Lier Horst i samtale med Finn Stenstad.

Finn Stenstad var også bokbader senere på kvelden, denne gangen med Jo Nesbø som samtalepartner. Og ingen er vel spesielt overrasket over at Norges desidert mestselgende forfatter trakk fullt hus da han først ble bokbadet og senere avholdt minikonsert på Galeiscenen.

Søndag sto i krigsseilernes tegn, med Guri Hjeltnes foredrag om krigsseilerne og Nortraship, etterfulgt av bokbad med Jon Michelet. I tillegg kunne de mange tilhørerne nyte både sang av Skagerakkærne og dikt av Wildenvey innenfor de gule galeiskurveggene denne dagen.

Mange utsolgte arrangement, blide besøkende og en jevn strøm av publikummere tyder på at
interessen for en slik litteraturfestival definitivt er tilstede. Vi gratulerer arrangørene med godt gjennomført arrangement, og håper dette er starten på en årlig tradisjon.

Bildeserie med 10 bilder — bla ved å trykke på pilene

Se hva Østlandsposten skriver om festivalen her:
http://www.op.no/nyheter/article6736154.ece


Se intervju med Jon Michelet her:
http://www.op.no/video/article6737659.ece


Se intervju? med Hans Olav Lahlum her:
http://www.op.no/nyheter/article6736154.ece

Vist 273 ganger. Følges av 1 person.

Nye bilder