Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Fullt hus for forfatterdebutant!

Kristin Remøe jobber til daglig som markedsfører i IT-bransjen. Men hver lørdag morgen, fra seks til ni bruker hun dataen til noe helt annet. Da snekrer hun sammen finurlige historier, de fleste med kjærlighet som gjennomgangstema. Det har gitt resultater. Torsdag kveld debuterte hun som forfatter for fullt hus i paviljongen på Midtåsen i Sandefjord._*

- Vi hadde satt fram 60 stoler, sier Kristin Remøe og ser seg rundt på den mer enn fulle paviljongen, der sommerkledde damer og pyntede menn står og sitter side om side med Knut Stens hvite kunst. – Men vi hadde visst trengt minst tjue til.

Men selv om noen måtte stå, la ikke det noen demper på stemningen. I slike elegante lokaler er det selvfølgelig stilfull servering, og etter et de fleste hadde fått noe sprudlende i glasset startet Trine Sandrine Syrrist kvelden med en sjelfull og vakker framføring av sangen ” Lät du henne komma närmre”. En sang som fint favner novellesamlingens gjennomgangstema, kjærlighetens mange vanskelige valg og utfordringer.

- Det er et magisk og blått kjærlighetssmykke som binder denne samlingen sammen, forteller Kristin Remøe da hun ble bokbadet av forlagsredaktør i Liv Forlag, Myriam H. Bjerkli. – Historiene spenner over en tidsramme på 70 år, og vi møter igjen en del av de samme personene i flere av novellene. Så boka kan nesten også leses som en roman, der smykket er en rød – eller rettere sagt blå – tråd som binder historiene sammen.


Kjærlighetssmykket har en egenskap som nok mange av oss ville funnet fristende, den første gangen man bruker det, tiltrekker det seg kjærligheten. Men smykket er dessverre ikke spesielt kresent, og kjærlighet kan som kjent romme så mangt. Dermed er grunnlaget lagt for både heldige og mindre heldige konstellasjoner. I tillegg tar også boka opp flere temaer som absolutt er aktuelle, vi møter blant annet en kvinne som er i sterkt tvil om hva hun skal gjøre etter å ha fått vite at fosteret hun bærer på sannsynligvis vil bli født med Downs syndrom.

- Jeg moraliserer ikke, og kommer ikke med løsninger, sier Kristin Remøe. – Men selv om dette er 14 relativt lettleste noveller som kan leses som ren underholdning, har de også en dypere grunn. Jeg vil gjerne gi leseren noe å tenke på, også etter at de har lest novellen ferdig.


Etter bokbadet var det tid for mer musikk, denne gangen med gruppen Jeltsin, før det ble fingermat, boksalg og signering. Og den nesten endeløse raden med kjøpelystne tilsier at debutanten fikk en god start på boksalget. Men noen planer om å leve av forfatterdrømmen, har hun foreløpig ikke.

- Jeg trives godt med den jobben jeg har, og siden jeg er strukturert, så får jeg tid til begge deler, sier hun og smiler. – Men flere bøker, det blir det!

Bildeserie med 21 bilder — bla ved å trykke på pilene

*_

Vist 464 ganger. Følges av 1 person.

Nye bilder