Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Boklansering på Midtåsen i Sandefjord

Kristin Remøe fra Sandefjord er utdannet diplomøkonom og jobber til daglig i IT-bransjen som Personal- og Markedssjef.
Nå debuterer hun også som forfatter, med novellesamlingen «Kjærlighetssmykket.

Boken lanseres torsdag 27.06. kl. 19.00 på Midtåsen i Sandefjord. Der blir det både musikalske innslag, bokbad, høytlesning fra den ferske boken og mulighet til å kjøpe med seg sommerlektyren hjem til lanseringspris.

Vi har tatt noen ord med debutanten:


Gratulerer med utgivelsen. Hvordan føles det?

Det føles helt surrealistisk. Man har sittet og skrevet for seg selv over lang, lang tid – og plutselig skal boka lanseres og ens innerste tanker og ideer brettes ut. I skriveprosessen så tillater man at karakterene gjør mye mer merkelige ting enn det man selv våger å gjøre. Så det føles litt flaut at flere skal få ta del i disse rare fantasiene man i utgangspunktet bare hadde for seg selv. Men for all del – dette er en drøm som går i oppfyllelse!

“Kjærlighetssmykket” heter novellesamlingen. Hva kan du si om den?

Den begynte som en samling noveller som tok for seg ulike aspekter i samfunnet, samt dilemmaer enkeltmennesker kan komme opp i. Underveis i skriveprosessen, og ikke minst i korrekturrundene med LIV forlag, så har novellesamlingen etter hvert utviklet seg til å handle om alle sider ved den store kjærligheten. Ikke bare gryende forelskelse og berusende følelser, men den handler også om svik og vanskelige valg. Og den ender egentlig helt grusomt, så her må ingen forvente seg en Happy Ending. Samlingen har en rød tråd – dette “Kjærlighetssmykket”. Så sånn sett har novellene en sammenheng seg imellom, og den spenner over en periode på over 70 år.

Hvor lenge har du arbeidet med samlingen?

Vanskelig å svare på eksakt, men jeg tror jeg skrev et par av novellene i 2004/2005. Det var i 2008/2009 det hele eskalerte. Jeg fikk muligheten til å gå ned til åtti prosent i stillingen på jobben, og jeg begynte på skrivekurs via Folkeuniversitetet med Terje Floberg som lærer. Fra da av begynte jeg å skrive mer systematisk.

Og 27 juni blir det lansering på Midtåsen. Hva kan de som kommer dit vente seg?

Gjestene som møter opp kan vente seg en hyggelig sammenkomst med enkel bevertning. Midtåsen ses nok på av noen som et pompøst sted, men jeg synes omgivelsene er helt fantastiske med lys, luft og utsikt. Jeg ønsker å ha en rolig og vennlig atmosfære rundt lanseringen. Noen venner vil også underholde med gitarspill og sang, og Myriam Bjerkeli hos LIV forlag skal foreta et aldri så lite bokbad av meg. Det vil også bli opplesing fra “Kjærlighetssmykket”, og salg av boka til redusert pris.

Til sist, hvem er Kristin Remøe?

En voksen dame som setter familien høyest av alt. Jeg har det aller best når samboer Anders og våre tre barn alle er samlet, noe som skjer sjeldnere nå som våre to eldste døtre har flyttet hjemmefra. Jeg liker å være aktiv og arbeide, og jobber til daglig som HR- og Markedssjef hos IT-distributøren ALSO. Min livsviktige tid for meg selv får jeg tidlig om morgenen, før noen som helst andre har stått opp. Vinklubb med gode venninner, dans, trening, litteratur, reiser og yoga er også ting jeg setter stor pris på.

Forlaget skriver dette om Kjærlighetssmykket:

Boken består av 14 noveller. Her er kjærlighet og svik, tekster om livets både små og store hendelser, hverdagsliv og dramatikk.

Personene i boken er helt vanlige mennesker, men de får store utfordringer å bryne seg på. Orker hun å føde et barn med Downs syndrom, når hun allerede er så altfor sliten? Hvis noen skjender ens nærmste på det groveste, er drap akseptabelt? Og kan utroskap tilgis av Gud?

Juliet, et magiskt, blått kjærlighetssmykke, binder novellene sammen, slik at samlingen også kan leses som en roman.

Vist 106 ganger. Ingen følger denne samtalen.

Nye bilder