Velkommen!

LIV er en side viet litteraturen i Vestfold.
Her finner du blant annet bokanmeldelser, referat fra forfattertreff og andre nyheter innen Vestfold-litteraturen. Målsetningen vår er å dekke det meste som blir skrevet og skjer innen litteratur i fylket vårt, så har du et tips om et litteraturarrangement eller en ny bok som kommer, send oss en melding:-)

Er du en bokhandel eller et forlag som har lyst til å sponse oss? Ta kontakt!

Solstad med roman fra Telemark

Solstad-elskere kan glede seg til høsten. Etter fire års pause, kommer det da endelig en ny roman fra Dag Solstads hånd. Romanen har fått den noe uvanlige tittelen «Det uoppløselige episke element i Telemark i perioden 1591-1895», og det er Solstads interesse for slektsforskning som nå har kulminert i en roman.

Den nye romanen er på hele 400 sider, noe som er lengre enn de fleste av hans tidligere utgivelser. Ifølge Forlaget Oktober tar forfatteren her utgangspunkt i egen slektshistorie og legger handling til Bø og Seljord i Telemark.

– Mange vil bli overrasket. Dette er en helt annen type roman fra Dag Solstad, sier sjefredaktør i Oktober, Ingeri Engelstad, i et intervju til Dagsavisen.

Tidligere i år kom samtaleboka «Dag Solstad: Uskrevne memorerer» av Alf Van Der Hagen. Her forteller Dag Solstad at han har sporet slektens historie i Telemark helt tilbake til 1300-tallet.

Dette materialet ble altså grunnlaget for en ny roman, og ifølge forlaget er det en undersøkelse av hva som ligger i historiens mørke, og hvordan vi kan forsøke å nærme oss historien, som er ført i pennen. Her beskriver Solstad arbeidet med sine 90-tallsromaner, som motstykke til samtidas kommersielle litteratur. Han setter «det uoppløselige episke element» opp mot «unødvendige episke element», eller spekulativ ytre handling, som kan oppløses i ren stimulans – «skrekk, gru, spøk, spenning, romantikk og pornografi», skriver avisa.

Vist 115 ganger. Ingen følger denne samtalen.

Nye bilder